Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA)

A NAVA – Nemzeti Audiovizuális Archívum – az országos földfelszíni terjesztésű televíziók és rádiók magyar gyártású vagy magyar vonatkozású műsorait gyűjti és szolgáltatja, ezenkívül
a Különgyűjteményekben további audiovizuális tartalmakat őriz és tesz hozzáférhetővé.

A NAVA katalógusa (http://www.nava.hu) az interneten bárki számára szabadon hozzáférhető, az archivált műsorok egy részének megtekintésére azonban csak az úgynevezett NAVA-pontokban van lehetőség.

A Miskolci Városi Könyvtár és Információs Központ beiratkozott olvasói a Szabó Lőrinc Könyvtárban vehetik igénybe a NAVA-szolgáltatást. A NAVA gyűjteményéből nyomtatásra, másolásra és letöltésre nincs lehetőség!

  • NAVA Kötelespéldány Archívum
    Keresés az m1, m2, Duna Tv, RTL Klub és TV2 csatornák műsoraiban 2006. január 1-től.
  • NAVA Különgyűjtemények
    1943 előtti Világhíradók, Magyar játékfilmek 1941-1981-ből, Színház- és Filmművészeti Egyetem vizsgafilmek, Mindentudás Egyeteme előadások, Mediawave fesztiválfilmek.
  • NAVA Tematikus Gyűjtemények
    “Sorsfordító októberek” — Az 1956-os forradalom eseményei, “Kell egy csapat” — Kis magyar filmtörténet, Emlékezés Cseh Tamásra, Népmese-válogatás, Nyugat — Műsorok a Nyugat című irodalmi folyóiratról és szerzőiről.

Magyar Elektronikus Könyvtár (MEK)

A Magyar Elektronikus Könyvtár egy 1994-ben indult ingyenes internetes szolgáltatás. A legnagyobb teljes szövegű, magyar nyelvű szép- és szakirodalmi dokumentumgyűjtemény az interneten. Jelenleg már több mint 8 ezer digitális könyvet, elsősorban szöveges művet, hangoskönyvet, folyóiratot tartalmaz.

Elektronikus Periodika Adatbázis és Archivum (EPA)

Az Elektronikus Periodika Adatbázis a Magyar Elektronikus Könyvtár kezdeményezése, mely a magyar vonatkozású elektronikus időszaki kiadványok könyvtári igényű nyilvántartására, illetve egyes folyóiratok archiválására irányul.

Magyar folyóiratok tartalomjegyzékeinek kereshető adatbázisa (MATARKA)

Magyar kiadású szakfolyóiratok tartalomjegyzékét dolgozza fel könyvtári konzorcium keretében a Miskolci Egyetem Könyvtár, Levéltár, Múzeum vezetésével. Az adatbázis tartalma több szempont szerint visszakereshető ill. az egyes számok külön-külön böngészhetők.