Írások a kategóriában: "A Tompa Mihály Fiókkönyvtár hírei"

Karácsonyi képeslapok és egyéb apróságok az ünnepvárás jegyében

Hangulatos kiállításnak ad otthont az adventi időszakban a Tompa Mihály Fiókkönyvtár: karácsonyi üdvözlőlapok és kézzel készült karácsonyfadíszek tekinthetők meg a paravánokon. A megnyitóra december 16-án, 16 órakor került sor.

Ilyen volt: a Nemezeim című kiállításmegnyitó Tompa Mihály Fiókkönyvtárban

November 14-e óta új kiállításnak ad otthont könyvtárunk: Illés – Balatoni Andrea nemezékszerei-és tárgyai tekinthetők meg a tárlókban. Láthatunk itt színes fülbeválókat, nyakláncokat, karkötőket, de kulcstartókat, kisebb-nagyobb táskákat, sőt, kedves cicákat is.

Ilyen volt: Márton-nap i vigasság a Tompa Mihály Fiókkönyvtárban

November 11-e, Márton napja jeles nap a naptárban, amelyet könyvtárunkban illően meg is ünnepeltünk. A 13 órakor kezdődő kézműves foglalkozásra az Eszterlánc Néphagyományőrző Óvoda Pitypang Tagóvodájából érkeztek ügyes kezű gyerekek, az óvó nénik kíséretében.

Ilyen volt: Író – olvasó találkozó Finy Petrával

November 5-én délután Finy Petra író, költő volt könyvtárunk vendége. Az író – olvasó találkozó, amelyen a Miskolci Görög Katolikus Általános Iskola és a Miskolci Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói vettek részt, nem a szokásos kérdezz-felelek formában zajlott.

Ilyen volt: Író – olvasó találkozó Bosnyák Viktóriával

Az írónő a Kertvárosi Baba – Mama Klub meghívására érkezett a Tompa Mihály Fiókkönyvtárba október 7-én, délelőtt 10 órára. Részt vett a klub foglalkozásán, ahol együtt játszott a kicsikkel, beszélgetett az anyukákkal.

Névadónkra emlékeztünk: Tompa-nap a Martin-kertvárosban

Szeptember 20-án, pénteken negyedik alkalommal rendezte meg könyvtárunk a Tompa-napot, amellyel névadónk, Tompa Mihály emléke előtt tisztelegtünk.

Képezze magát támogatással! TÁMOP 2.1.2. Informatikai tanfolyam

A TÁMOP 2.1.2. Idegen nyelvi és informatikai kompetenciák fejlesztése projekt által támogatott informatikai tanfolyam indul a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban. Jelentkezés a helyszínen, ill. a megadott telefonszámokon lehet.

Ilyen volt: Gyöngy-csodák – avagy Gondolatok az alkotásról

Gyöngyékszerek címmel nyílt kiállítás Csurák Ágnes és Csurák Ildikó munkáiból 2013. június 11-én a Tompa Mihály Könyvtárban.

Ilyen volt: El Camino – könyvbemutató a Tompa Mihály Fiókkönyvtárban

Demeter D. Zoltán írót láttuk vendégül május 22-én, a Tompa Mihály Fiókkönyvtárban, aki az El Camino: a rejtélyek árnyékában című könyvét mutatta be a népes hallgatóságnak.

Ilyen volt: Kertvárosi tavasz – fotókiállítás a Tompa Mihály Fiókkönyvtárban

Kertvárosi tavasz címmel nyílt fotókiállítás a Tompa Mihály Könyvtárban május 22-én. A kiállítás anyagát ifj. Greutter Zoltán készítette. A kiállítás július végéig tekinthető meg a könyvtár nyitva tartási idejében.