Írások a kategóriában: "A Szabó Lőrinc Fiókkönyvtár hírei"

Közönségtalálkozó Szarvas Attila színművésszel a Szabó Lőrinc Könyvtárban

2013. november 19-én, kedden délután a Szabó Lőrinc Könyvtár szokatlan programmal lepte meg az olvasóiból verbuválódott baráti körét, mert olyan művészt látott vendégül, akiről csak kevesen tudták, hogy miskolci.

JAMESON CINEFEST – 10. Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál a könyvtárban

A Szabó Lőrinc Idegennyelvű Könyvtár idén második alkalommal csatlakozik a Jameson CineFest 10. Nemzetközi Filmfesztivál rendezvény sorozatához. Szeretettel várjuk a kedves érdeklődőket!

Ilyen volt: Népek és kultúrák Miskolcon sorozat a Szabó Lőrinc Könyvtárban

A Miskolcon működő nemzetiségi önkormányzatok körében egyre népszerűbb a Népek és kultúrák Miskolcon sorozat, melyet a Szabó Lőrinc Idegennyelvű Könyvtár munkatársai indítottak el 2013 tavaszán azzal a céllal, hogy a nemzetiségi identitásukra büszke és közösségi életet élő városlakók egymásnak is, és a megyeszékhely lakóinak is bemutatkozhassanak, beszéljenek származásukról, kultúrájukról, jelenlegi közérzetükről, tevékenységükről.

Ilyen volt: Múzeumok éjszakája 2013

Fontos helyszínévé vált a Múzeumok Éjszakáján a miskolci Mindszent téri épületben lévő Lévay József Muzeális Könyvtár légkondicionált kiállítóhelye, valamint a Szabó Lőrinc Könyvtár hangulatos udvara, a miskolci nyár egyik legfontosabb és növekvő népszerűségnek örvendő eseménye kapcsán.

Ilyen volt: Próbanyelvvizsga a Szabó Lőrinc Idegennyelvű Könyvtárban

A Szabó Lőrinc Idegennyelvű Könyvtár 2013. március 25-én első ízben adott helyet ingyenes Euroexam angol középfokú próbanyelvvizsgának a Favorit Nyelviskola közreműködésével.

Ilyen volt: „A történelemben jelenlévő Isten” című előadás a Szabó Lőrinc Könyvtárban

„A történelemben jelenlévő Isten” címen, Dobos Marianne Szabó Lőrinc-díjas író, kultúrmisszionárius tartott előadást a Szabó Lőrinc Idegennyelvű Könyvtárban, 2013. március 20-án, a pápaság XX. századi történelméről, és a pápaválasztás rejtelmeiről.

Szabó Lőrinc Könyvtár: 2013. április 4-én és 5-én átalakítás miatt ZÁRVA!

A Szabó Lőrinc Idennyelvű Könyvtár április 4-én és 5-én átalakítás miatt zárva tart! Nyitás április 8-án, hétfőn.

Figyelem! Újra számítógépes tanfolyamok a Szabó Lőrinc Könyvtárban!

A Szabó Lőrinc Könyvtár folyamatosan indítja számítógépes tanfolyamait! Kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt kínálunk kurzusokat, igény szerint pedig speciális, képszerkesztő és szövegszerkesztő tanfolyamokat is szervezünk!

Ilyen volt: Benkő László író-olvasó találkozó

Nem mindennapi élményben volt részem 2012. november 27-én, amikor a miskolci Szabó Lőrinc fiókkönyvtár szervezésében részt vehettem a hazai kortárs irodalom egyik jeles képviselőjének, a történelmi regényeiről ismert Benkő László író-olvasó találkozóján.

Ilyen volt…Lukács Sándor író-olvasó találkozója

2012 októberében az NKA által támogatott Írók-költők az Avas-alján rendezvénysorozat keretében Lukács Sándor Prima Primissima-díjas, Érdemes Művész színész-költőt látta vendégül a Miskolci Városi Könyvtár és Információs Központ Szabó Lőrinc könyvtára. „Az elűzött álom” című új verseskötetét mutatta be. A Vígszínház művészének 1985-től napjainkig öt verseskötete jelent meg, mint írja: „Életünk tele van olyan jelenségekkel, mellyekkel [...]