Írások a kategóriában: "A Petőfi Sándor Fiókkönyvtár hírei"

Ilyen volt: Fegyverzet, harcművészet, hadviselés az Anjou-korban

Dr. Hidán Csaba régész-történész tartott előadást és bemutatót a középkori harcászat, fegyverzet és viselet témakörben, Diósgyőrben a Petőfi Sándor Könyvtárban.

Ilyen volt: Miskolci legendák – Csorba Piroska előadása a Petőfi Sándor Könyvtárban

A Petőfi Könyvtárban Csorba Piroska, Szabó Lőrinc-díjas költő, író a könyv megszületéséről, az alkotás folyamatáról, a legendák természetéről beszélt, és természetesen illusztrációként néhány történet is elhangzott a gyűjteményből.

Ilyen volt: Bari Gábor – Esti ég alatt című verseskötetének bemutatója

„Csöndben, esti ég alatt” címmel ragadott ki a könyv lapjaiból a Szerző verse, melynek befejező sorait mormolom: „Kezeim lazán kulcsolom imára, szegény szívemből e napért is hála tör fel, s tovaszáll a csillagos éjben.”

Ilyen volt: Barangolás a zene világában a Petőfi Sándor Könyvtárban

Áprilisi barangolásunk a zenei mesék birodalmába vezetett, Bócz Sándor zenetörténész kalauzolásával. Ha tágabban értelmezzük ezt a témát, akkor ez a klasszikus zeneirodalom nagy szeletét magában foglalja, hiszen a legtöbb opera zenés mesének tekinthető, amennyiben egy-egy történetet mesélnek el.

Ilyen volt: Húsvétváró családi délelőtt a Petőfi Sándor Könyvtárban

2013. március 23-án került megrendezésre az immáron hagyománnyá vált és több éves múlttal rendelkező Húsvétváró családi délelőttünk a Petőfi Sándor Könyvtárban.

Ilyen volt: Barangolás a zene világában a Petőfi Sándor Könyvtárban

Olvasóink minden hónapban nagy szertettel várják Bócz Sándor zenetörténeti előadását. Mindig kellemes perceket szerez zeneszerető hallgatóságának, ugyanakkor érdességeket tudhatunk meg a szóban forgó zeneművekről, előadókról, hangszerekről.

Ilyen volt: Rákóczi újratemetése és borsodi emlékezete című előadás a Petőfi Könyvtárban

II. Rákóczi Ferenc (Borsi, 1676 – Rodostó, 1735) történelmünk azon kiemelkedő személyiségei közé tartozik, akit népének mérhetetlen tisztelete, szeretete és bizodalma övezett.

Ilyen volt: Barangolás a zene világában a Petőfi Sándor Könyvtárban

Bócz Sándor 2011 óta tartja népszerű zenetörténeti sorozatát a Petőfi Sándor Könyvtárban, ahol minden hónap első keddjén találkoznak az érdeklődők. Februárra – a hónap vidám, farsangi hangulatához illeszkedve – olyan összeállítást hozott az előadó, amit a „könnyedebb” műfajhoz szoktak sorolni, ezúttal a kalandozás az operettek világába vezetett.

Ilyen volt: A Magyar Kultúra Napja a Petőfi Sándor Könyvtárban

A nemzet kulturális értékeinek megőrzése, ápolása minden generáció számára olyan felelősségteljes feladat, mely a következő nemzedék (ek) életére is hatással bír, különösen a globalizáció időszakában.

Ilyen volt: Találkozás Fábián Jankával a Petőfi Könyvtárban

2012. december 12-én a Petőfi Könyvtárban járt egy napjainkban ugyancsak ismert írónő, akinek eddig megjelent könyvei kézről kézre járnak, és ha egyszer szívünkhöz nőtt a fordulatos események hangulatvilága, türelmetlenül várjuk egy új kötet megjelenését.