Írások a kategóriában: "A Lévay József Muzeális Könyvtár hírei"

Ilyen volt: Múzeumok éjszakája 2013

Fontos helyszínévé vált a Múzeumok Éjszakáján a miskolci Mindszent téri épületben lévő Lévay József Muzeális Könyvtár légkondicionált kiállítóhelye, valamint a Szabó Lőrinc Könyvtár hangulatos udvara, a miskolci nyár egyik legfontosabb és növekvő népszerűségnek örvendő eseménye kapcsán.

A 200 éve született Szemere Bertalan műveiből nyílik kiállítás a Szabó Lőrinc Könyvtárban

Szemere Bertalan, az 1812. augusztus 27-én, Vattán született politikus, miniszterelnök, író műveit három tárlóban tekinthetik meg az érdeklődők. A kiállítás augusztus 17-től szeptember 28-ig a könyvtár nyitvatartási idejében, hétköznap 10-18 óra között tekinthető meg.

Lévay József Muzeális Könyvtár: nyári nyitva tartás július 9-től 20-ig

Értesítjük tisztelt olvasóinkat, hogy a Lévay József Muzeális Könyvtár 2012. július 9-től július 20-ig nyári nyitva tartási rend szerint, 9 és 15 óra között tart nyitva. A Városi Könyvtár további tagintézményei változatlan nyitva tartás szerint állnak rendelkezésükre.

Könyvtár a Kultúrkörben — A Lévay József Muzeális Könyvtár is pontot ér!

A Lévay József Muzeális Könyvtár a Kultúrkör című játék egyik helyszíneként részt vesz az egy évig tartó pontgyűjtő akcióban. A könyvtár megtekintése (ingyenes könyvtárismertetővel, a muzeális gyűjtemény bemutatásával) hat pontot ér! A részvétel feltételeit és a pecsétgyűjtő lapot a MiskolcON című turisztikai kiadvány tartalmazza, amely ingyenesen átvehető könyvtárunkban.

Új hagyatékkal bővült a Lévay József Muzeális Könyvtár

Jelentős könyvállománnyal gazdagodott 2010-ben a Lévay József Muzeális Könyvtár. Koppány Dezső magánkönyvtárát lánya, Koppány Enikő adományozta a muzeális könyvtárnak. A 2000 kötetnyi magángyűjteményben 19. századi szépirodalmi kiadványok, szerzői sorozatok, az 1900-as évek népszerű folyóiratai, útleírások, történelmi művek találhatóak.

Ilyen volt: 450 éves a Lévay Könyvtár — a kiállítás megnyitója

A Lévay József Muzeális Könyvtár 450 éves történetét bemutató kiállítás megnyitójára 2010. október 18-án került sor a Miskolci Városi Könyvtár és Információs Központ Mindszent tér 2. szám alatti épületében.