Írások a kategóriában: "Az Avasi Fiókkönyvtár hírei"

Ilyen volt – Humoros pillanatképek Petőfi prózájában

2013. november 14-én a Móra Ferenc Könyvtár vendége volt Unghváry Márta középiskolai tanár – könyvtáros, aki Humoros pillanatképek Petőfi prózájában címmel tartott előadást.

Ilyen volt: Móra emléknap az avasi Móra Ferenc Könyvtárban

Az idén nyolcadik alkalommal emlékeztünk a sokak által szeretett íróra, Móra Ferencre, akit barátain keresztül érzelmi szálak kötöttek Miskolc városához.

Ilyen volt – Avasi beszélgetések a Móra Ferenc Könyvtárban

Április 2-án folytatódott könyvtárunkban az a lakótelepi beszélgetős sorozat, melynek deklarált célja: egymáshoz közelebb hozni a lakóhelyükön elszigetelődő embereket. Ezúttal Borkuti László vendége az Észak-Magyország napilap újságírója, Szaniszló Bálint volt.

Változás!

Felhívjuk a tisztelt érdeklődők figyelmét, hogy a Móra Ferenc Könyvtárban az Avasi beszélgetések március 26-ra tervezett összejövetele április 2-án, kedden délután 5 órakor kerül megrendezésre!

Ilyen volt: A 65 éves Fecske Csaba vidám köszöntése a Móra Könyvtárban

A 65 éves József Attila díjas költőt, Fecske Csabát köszöntöttük a Móra Ferenc Könyvtárban. Már a cím is jelezte, ez alkalommal nem egy komoly, hivatalos megemlékezésre szólt a meghívás, hanem egy „vidám” ünneplésre, hiszen Fecske Csaba költészetébe számos humoros, sokszor még a pajzán jelzőt is megillető vers vegyül, ami nem csoda, hiszen egyénisége formálja papírra vetett írásait is.

Ilyen volt: Avasi beszélgetések – Bemutatjuk Dr. Viga Gyula muzeológust

„… a kötetlen beszélgetések alkalmával, az Avason élő meghívott vendég tudományos, művészeti vagy közéleti munkásságának bemutatásától jutunk el az egyéni tulajdonságaiból és érdeklődési köréből fakadó történetekig…”

Ilyen volt: Ki játszik ilyet? — gyermekfoglalkozás a Móra Könyvtárban

„Ki játszik ilyet?” E címmel és hagyományteremtő szándékkal tartott az avasi Móra Ferenc Könyvtár gyermekfoglalkozást 2012. október 6-án, délután. A kreatív együttlétet az Országos Könyvtári Napok keretében rendeztük meg, melyre 5 és 12 éves gyermekeket vártunk.

Ilyen volt: Móra emléknap – harmadszor – a Móra Ferenc Könyvtárban

Harmadik alkalommal rendezett Móra Emléknapot 2012. május 16-án az avasi Móra Ferenc Könyvtár. A Miskolchoz több szállal kötődő író, Móra Ferenc többször járt városunkban, az első világháború után szinte minden télen ellátogatott Miskolcra…

Legyél te is nettudós, idén is! — Internet Fiesta 2012 totó a Móra Könyvtárban

Vegyél részt játékunkban! Töltsd ki a totónkat, és küld el 2012. március 24-én 14 óráig megfejtésedet a mora@mclib.hu címre. A helyes megfejtők között értékes nyereményeket sorsolunk ki! Mindenkinek sok szerencsét!

Felhívás nevezésre: “Március idusán” — történelmi vetélkedő a Móra Ferenc Könyvtárban

A Miskolci Városi Könyvtár és Információs Központ Móra Ferenc Könyvtára “Március idusán” címmel vetélkedőt hirdet miskolci középiskolások részére az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére.

  • Oldalak: 1 / 2
  • 1
  • 2
  • »