Írások a kategóriában: "Hírek"

Karácsonyi képeslapok és egyéb apróságok az ünnepvárás jegyében

Hangulatos kiállításnak ad otthont az adventi időszakban a Tompa Mihály Fiókkönyvtár: karácsonyi üdvözlőlapok és kézzel készült karácsonyfadíszek tekinthetők meg a paravánokon. A megnyitóra december 16-án, 16 órakor került sor.

Közönségtalálkozó Szarvas Attila színművésszel a Szabó Lőrinc Könyvtárban

2013. november 19-én, kedden délután a Szabó Lőrinc Könyvtár szokatlan programmal lepte meg az olvasóiból verbuválódott baráti körét, mert olyan művészt látott vendégül, akiről csak kevesen tudták, hogy miskolci.

Ilyen volt – Humoros pillanatképek Petőfi prózájában

2013. november 14-én a Móra Ferenc Könyvtár vendége volt Unghváry Márta középiskolai tanár – könyvtáros, aki Humoros pillanatképek Petőfi prózájában címmel tartott előadást.

Ilyen volt: a Nemezeim című kiállításmegnyitó Tompa Mihály Fiókkönyvtárban

November 14-e óta új kiállításnak ad otthont könyvtárunk: Illés – Balatoni Andrea nemezékszerei-és tárgyai tekinthetők meg a tárlókban. Láthatunk itt színes fülbeválókat, nyakláncokat, karkötőket, de kulcstartókat, kisebb-nagyobb táskákat, sőt, kedves cicákat is.

Ilyen volt: Márton-nap i vigasság a Tompa Mihály Fiókkönyvtárban

November 11-e, Márton napja jeles nap a naptárban, amelyet könyvtárunkban illően meg is ünnepeltünk. A 13 órakor kezdődő kézműves foglalkozásra az Eszterlánc Néphagyományőrző Óvoda Pitypang Tagóvodájából érkeztek ügyes kezű gyerekek, az óvó nénik kíséretében.

Ilyen volt: Író – olvasó találkozó Finy Petrával

November 5-én délután Finy Petra író, költő volt könyvtárunk vendége. Az író – olvasó találkozó, amelyen a Miskolci Görög Katolikus Általános Iskola és a Miskolci Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói vettek részt, nem a szokásos kérdezz-felelek formában zajlott.

Ilyen volt: Az intelligens Villon című előadás a Kaffka Könyvtárban

Amit életéről tudunk, mindazt verseiből s néhány rendőrségi jegyzőkönyvből ismerjük. Montcorbier-ként született 1431-ben, apja korán meghalt, valószínűleg elesett egy ütközetben. Özvegy anyjának nem volt pénze fia taníttatására.

Ilyen volt: Író – olvasó találkozó Bosnyák Viktóriával

Az írónő a Kertvárosi Baba – Mama Klub meghívására érkezett a Tompa Mihály Fiókkönyvtárba október 7-én, délelőtt 10 órára. Részt vett a klub foglalkozásán, ahol együtt játszott a kicsikkel, beszélgetett az anyukákkal.

Ilyen volt: vitéz KARDOS KATALIN irodalmi előadóestje

2013. október 14-én, hétfőn a Kaffka Margit Könyvtárban mutatta be vitéz KARDOS KATALIN: „GLORIA VICTIS! – DICSŐSÉG A LEGYŐZÖTTEKNEK! 1956” című irodalmi előadóestjét.

Ilyen volt: Kühne Katalin – Gyújtatlan gyulladnak című könyvének bemutatója

Kühne Katalin: Gyújtatlan gyulladnak c. legújabb könyvét 2013. szeptember 24-én mutatta be a Kaffka Margit Könyvtárban. A műből Kardos Katalin előadóművész és Koncz Károly Radnóti-díjas előadóművész olvasott fel részleteket.