Hogyan iratkozhatok be?

Beiratkozni könyvtárainkban, személyesen tud. Amit mindenképpen hozzon magával: személyi igazolvány, illetve személyazonosságot igazoló okmány, valamint – ha van – kedvezményes beiratkozásra jogosító igazolvány (pl. diákigazolvány). A teljes árú beiratkozás 800.- Forintba kerül, míg diákok és nyugdíjasok a fenti ár feléért, 400.- Forintért iratkozhatnak be egy évre. A 14 éven aluliak és a 65 év felettiek beiratkozása ingyenes.

Miskolc kártyával rendelkező beiratkozók a beiratkozási díjból 20% kedvezményt kapnak. Fontos: mivel a kedvezmények nem vonhatók össze, így a kedvezmény csak teljes árú beiratkozás esetén vehető igénybe!

Hová érvényes a beiratkozásom?

Ha Ön egy fiókkönyvtárunkban beiratkozott könyvtárhasználó, akkor (ezt adatival és olvasójegyével igazolva) a Miskolci Városi Könyvtár minden fiókkönyvtárában jogosult a könyvtárhasználatra és a kölcsönzésre.
Fontos: a fiókkönyvtárak közti átjárhatóság nem vonatkozik az internet-használatra, így az internet-bérletek csak abban a fiókkönyvtárban érvényesek, ahol azokat kiadták!

Hány dokumentumot kölcsönözhetek egyszerre?

Egy időben 6 darab könyv és 10 darab folyóirat kölcsönözhető. Ezen felül azon köbnyvtárainkban, ahol multimédia-kölcsönzésre (CD, DVD, VHS-kazetta, hangoskönyv) is lehetőség van, 3 darab multimédiás dokumentum is elvihető 3 munkanapra. A zenei CD-k kölcsönzési időtartama egy hét.

Könyvtárainkban a kölcsönzés – dokumetumtípustól függetlenül – természetesen díjmentes!

Hogyan hosszabbíthatom meg a kölcsönzéseimet?

Személyesen az adott fiókkönyvtárban, telefonon, emailben, Skype-on (ezeket az adatokat megtalálja a honlap “Könyvtárak” szekciójában), illetve a Katalógusfelület (vagy a honlap) fejlécében található Olvasói belépésen keresztül. Ez utóbbi esetben az olvasójegy száma mellett meg kell adnia jelszavát is, amely alapértelmezett esetben az Ön születési dátumának utolsó hat számjegye, szeparátorok nélkül, “ÉÉHHNN” formátumban (azaz ha Ön 1970. január elsején született, jelszava “700101″).

Ha Ön Twitter-felhasználó, írjon privát üzenetet (DM) az @mccitylib felhasználónak. Fontos: ne felejtse el megírni nevét és olvasójegyének számát, hogy munkatársaink azonosíthassák Önt!

Kölcsönzéseit két alkalommal, alkalmanként három héttel tudja meghosszabbítani. Kivételt képeznek a multimédiás dokumentumok (CD, DVD, VHS-kazetta, hangoskönyv), amelyek nem hosszabbíthatók. Zenei CD-k kölcsönzési idejét egy alkalommal hosszabbíthatja, egy hét időtartamra. Fontos: lejárt kölcsönzést meghosszabbítani nem áll módunkban!

Mennyi a késedelmi díj összege?

Késedelmi díjként naponta 10.- Forintot számítunk fel dokumentumonként. Amennyiben beiratkozásnál megadta email-címét, úgy a késési figyelmeztetést emailben küldjük, amelyért nem számolunk fel külön díjat. Email-cím hiányában a figyelmeztetést postán küldjük, amelyért a késedelmi díjon felül 100.- Forint nyomtatási- és postaköltséget is felszámítunk.

És ha én csak a számítógépet használnám?

Fontos: a könyvtárban található számítógépeket csak beiratkozott tagjaink használhatják!

Amennyiben csak alkalmi használatról van szó, úgy a könyvtárban található számítógépeket 100.- Forint/óra díj ellenében veheti igénybe. Amennyiben rendszeresen kívánja használni a gépeket, úgy érdemes megfontolnia az Internet klubhoz történő csatlakozást, amelynek díja 1000.- Forint/év, ill. 500.- Forint/félév.
Természetesen amennyiben csak egy-egy adatra, sürgős válaszra van szüksége, szakképzett kollégáink örömmel segítenek Önnek!

További kérdéseim is lennének…

Nosza, tegye fel őket bátran, kollégáink állnak rendelkezésére! Megtalál minket Skype-on, a (+36 46) 508-726-os telefonszámon, de írhat nekünk Twitteren, az “info@mclib.hu” email-címen, vagy küldhet üzenetet egyenesen innen: kapcsolat.